Jongen (17) rent door bij rood verkeerslicht, blijkt vuurwapen op zak te hebben

© Politie Den Haag
DEN HAAG - Een 17-jarige Hagenaar is dinsdagavond aangehouden nadat hij zich verdacht gedroeg. Bij het oversteken rende hij door rood, tegen agenten zei hij zijn tram te willen halen. Echter rende hij vervolgens door en niet richting de halte. Bij identiteitscontrole van de jongen bleek hij een vuurwapen bij zich te hebben.
Surveillerende agenten zagen dinsdagavond rond 23.00 uur een jongen over de kruising van de Vaillantlaan achter twee rennende jongens rennen richting de Vaillantlaan. 'De achtervolgende jongen negeerde daarbij een rood verkeerslicht.'
Tegen agenten zei de jongen dat hij rende om zijn tram te halen. Toen bleek dat de jongen zijn weg rennend vervolgde en niet naar de tramhalte ging werd besloten om zijn identiteit te controleren.
'Tijdens deze controle in de Seghersstraat vertelden omstanders dat de jongen een vuurwapen bij zich zou dragen.' Daaropvolgend werd hij aangehouden. Bij het fouilleren werd het wapen gevonden. 'Het aangetroffen wapen blijkt een tot vuurwapen omgebouwd gaspistool.'
De verdachte zit vast en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!