Eens, oneens of neutraal: je kan de Stemwijzer weer doen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Foto ter illustratie: Unsplash
Foto ter illustratie: Unsplash
DEN HAAG - Over een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Weet jij nog niet op wie je moet gaan stemmen? Dan kan je vanaf vandaag weer de Stemwijzer van ProDemos doen. Er staan stellingen in zoals: De gemeente moet er bij de EU voor pleiten dat de meeuw zijn status als beschermde diersoort verliest.
De Stemwijzer bestaat uit dertig stellingen over Den Haag. Dit jaar is wonen hét thema van de verkiezingen. 'Dat zie je ook terug in de Stemwijzer, vier stellingen gaan echt over wonen. Daarnaast zijn veel stellingen over klimaat en milieu, bijvoorbeeld over het verbieden van terrasverwarmers', vertelt Heleen Wever in Bob Staat Op.
ProDemos maakt de stemwijzer samen met de politieke partijen. Ze vragen aan de partijen wat zij belangrijk vinden. Ook lezen ze álle verkiezingsprogramma's. Op basis daarvan worden de dertig stellingen gemaakt. 'Er gaan echt zoveel uren inzitten, voor ons en de politieke partijen. Zij moeten voor rond de zestig stellingen hun positie bepalen of ze eens, oneens of neutraal zijn.' Alle partijen hebben meegedaan aan de Stemwijzer.
De verkiezingen zijn dit jaar op 16 maart. Vanwege corona kan je ook al op 14 en 15 maart stemmen bij sommige stembureaus.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!