Gemeenteraad kiest definitief voor Den Haag FM als lokale omroep

Presentator Nicolette Krul van Haags Bakkie
Presentator Nicolette Krul van Haags Bakkie
DEN HAAG - Den Haag FM mag de komende vijf jaar de stadsomroep blijven. De gemeenteraad stemde donderdagavond in ruime meerderheid voor de verlenging van de licentie. Eerder maakte het college van burgemeester en wethouders al de keuze in het voordeel van Den Haag FM.
Den Haag FM en een nieuwe partij, Omroep Den Haag, waren beide in de race voor de licentie voor de komende vijf jaar. Den Haag FM functioneert al ruim tien jaar als stadsomroep, maar de nieuwe omroep wilde die functie graag overnemen. De partijen gingen met elkaar in gesprek om te kijken naar een mogelijke samenwerking, maar dat bleek niet mogelijk. Op basis van een adviesrapport stelde het college voor om Den Haag FM opnieuw aan te wijzen als lokale omroep. In een debat in de gemeenteraadscommissie bleek eerder al een meerderheid om Den Haag FM de licentie te vergunnen. De raad stemde nu definitief vóór de verlenging. Alleen het afgesplitste raadslid Frans Hoijnck stemde tegen.
Uiteindelijk beslist het Commissariaat voor de Media over de verlenging van de licentie voor de komende vijf jaar. Op 26 februari loopt de huidige licentieperiode officieel af.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!