Storky, Lucky en Coentje demonstreren op het Plein voor volle voetbalstadions

Voetbalmascottes demonstreren op het Plein
Voetbalmascottes demonstreren op het Plein © Den Haag FM
DEN HAAG - Storky (ADO), Lucky (Ajax), Coentje (Feyenoord), Buljte (Heracles) ze zijn er bijna allemaal op het Plein in Den Haag, de voetbalmascottes van de Nederlanders clubs. Ze protesteren tegen het coronabeleid, de voetbalclubs willen de tribunes weer helemaal vol hebben. 'Publiek is legale doping', zegt ooievaar Storky.
Ondanks dat deze week bekend werd dat er mogelijk versoepelingen aan komen en de stadions weer meer bezoekers mogen ontvangen, gaat de demonstratie op het Plein vrijdag toch door.
'Vooralsnog zijn het geruchten en adviezen, we zijn wel vaker in ons hemd gezet', zegt Herjan Pullen van Supporterscollectief Nederland in Haags Bakkie. Daarom proberen ze de politiek nog een extra duwtje in de rug te geven. 'We gaan gezamenlijk ten strijde voor volle stadions.'
Mascottes komen aan op het Plein
Mascottes komen aan op het Plein © Den Haag FM
Legale doping
Een vol stadion is goed voor de club. 'ADO heeft de centjes hard nodig. Als je een stadion niet kan vullen kunnen minder mensen een seizoenskaart kopen. Het is belangrijk dat mensen uit de stad naar de club kunnen', zegt Storky.
Maar ook voor de sfeer is het belangrijk. 'Het is legale doping. Als publiek er achter staat, geeft dat extra power.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!