Chaos in centrum door coronademonstratie: 'Willen blokkeren wegen tot zondag volhouden'

Coronademonstratie bij Binnenhof
Coronademonstratie bij Binnenhof © Ruben van Twillert
DEN HAAG - De binnenstad van Den Haag zit potdicht. Vrachtwagens en personenauto's hebben de wegen rond het Binnenhof en Malieveld geblokkeerd. Freedom Convoy Nederland protesteert tegen de coronamaatregelen. Naar schatting waren rond 12.30 uur zo'n 300 mensen ter plaatse. 'Mijd zoveel mogelijk het centrum als je daar niet per se hoeft te zijn', roept de politie dagjesmensen op.
Truckers uit heel Nederland worden door de organisatie opgeroepen om zaterdag in de hofstad te demonstreren. Omdat de wegen onbegaanbaar zijn vanwege het protest is ook de dienstregeling voor het openbaar vervoer is verstoord. Vanwege de demonstratie rijden trams 1, 15, 16 en 17 om. Dat geldt ook voor lijnbussen 22, 24 en 28.
Bij het Binnenhof staan zo'n twintig trucks, schrijft mediapartner Omroep West. 'Rutte 4 moet weg!! Wij gaan niet weg!!', staat op een van de aanwezige spandoeken geschreven. Ook wordt met vlaggen gezwaaid door sympathisanten. 'Rutte, rot op!', wordt gescandeerd. Demonstranten doen mee aan het zogenoemde Freedom Convoy Nederland, in navolging van andere vrijheidskonvooien naar Canadees voorbeeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!