Drie arrestaties bij coronaprotest, politie te paard aangevallen na afloop

Aanhouding coronademonstratie
Aanhouding coronademonstratie © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft zaterdag drie arrestaties verricht na afloop van de coronademonstratie in het centrum van de stad. Dat meldt de politie. Eén actievoerder werd aangehouden vanwege belediging van agenten en twee anderen werden opgepakt vanwege openlijke geweldpleging. Na een dag van protesten en blokkades in het centrum werd het aan het einde van de zaterdagmiddag weer rustig in de stad.
Om 16.00 uur beëindigde de actiegroep de demonstratie op bevel van burgemeester Jan van Zanen (VVD) van Den Haag. De meeste actievoerders gingen weg, maar een groep mensen bleef hangen op het Tournooiveld. Agenten te paard werden aangevallen, zag een verslaggever van Omroep West. Daarop verrichtte de politie een aantal charges.
Hoe de actie van Freedom Convoy Nederland verder loopt, is niet duidelijk. Op Telegram zinspeelt de groep erop dat er zondag mogelijk opnieuw wordt gedemonstreerd, maar waar en hoe laat wordt niet vermeld. 'Voor vandaag zit het er voorlopig op, morgen weer een nieuwe dag.' Een deel van de truckers is naar het ADO Stadion net buiten Den Haag gereden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!