Bewoners Houtwijk dumpen afval op stoep eigenaar voormalig Azivogebouw: ‘Hij ruimt het niet op'

Bewoners Houtwijk dumpen afval op stoep eigenaar voormalig Azivogebouw: ‘Hij ruimt het niet op'
Bewoners Houtwijk dumpen afval op stoep eigenaar voormalig Azivogebouw: ‘Hij ruimt het niet op'
DEN HAAG - Bewoners van Houtwijk hebben twaalf vuilniszakken vol troep bij de eigenaar van het voormalige Azivogebouw gedumpt. Het afval lag op het parkeerterrein van het pand aan de Oude Haagweg en werd door de eigenaar niet opgeruimd. Daarom deden de bewoners dat zelf maar, om het vervolgens als statement bij de eigenaar in Rotterdam achter te laten.
Het parkeerterrein wordt ’s avonds gebruikt als hangplek met als gevolg veel overlast en afval. ‘Er liggen condooms, onderbroeken, blikjes energy, het is verschrikkelijk en asociaal wat hier gebeurt. Ik ben echt boos’, zegt Ramon Meesters. Hij is voorzitter van Wijkberaad Houtwijk.
Omdat de eigenaar het nalaat het parkeerterrein schoon te maken, hebben bewoners zelf de handschoen opgepakt. Zij vulden maar liefst twaalf vuilniszakken met afval dat op het parkeerterrein lag. Om een statement te maken brengen ze de vuilniszakken hoogstpersoonlijk naar de eigenaar van het terrein. Dat is de Van Herkgroep in Rotterdam.
‘Hij zal er niet op staan te wachten, maar wij staan ook niet te wachten op het vuil hier’, zegt Aad Allaart, voorzitter van bewonersvereniging Laan van Vredestein. ‘Dit is nog een ludieke actie. Ik kan beloven dat we de volgende keer de afvalzakken open storten.’

Hek

Het voormalige Azivogebouw staat sinds 2011 leeg. Ooit zaten er de kantoren van bandenfabrikant Vredestein. Er is inmiddels een plan om het gebouw te renoveren, maar wanneer daar aan begonnen wordt is nog niet duidelijk. Tot die tijd willen de bewoners een hek om het terrein zodat er geen afval meer bijkomt.
Ondanks meerdere verzoeken kon de Van Herkgroep niet reageren op vragen van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!