Focus op veiligheid en minder bureaucratie: veteraan wil gemeenteraad in

Öner Çatalpinar
Öner Çatalpinar © Raul Nijhorst
DEN HAAG - Kandidaat-raadslid Öner Çatalpinar van de nieuwe partij LIJST 16 weet als geen ander hoe je een veilige werk- en leefomgeving creëert. Als veteraan zag hij namelijk groot leed in onder andere Afghanistan, maar ook voor kleine stadsproblemen in Den Haag gaat hij op zoek naar een oplossing.
Sterker nog, het is zijn expertise binnen de nieuwe partij LIJST 16 (met als slogan 'Samen sterk voor Den Haag'), van het afgesplitste raadslid Janice Roopram van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. In het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM vertelde hij woensdagavond over zijn politieke ambities. Hij staat zelfs niet afwijzend tegenover een wethouderspost, maar is daar erg terughoudend en bescheiden in. 'Eerst maar eens in de raad zien te komen met onze partij en daar in eerste instantie heel veel gaan leren!'
Mocht hij gekozen worden, dan wil hij zich in de breedste zin van het woord gaan inzetten voor een veilig Den Haag. 'Maar ook de kloof tussen burger en overheid kleiner maken. Er zijn verhalen dat mensen maanden wachten op een antwoord van de gemeente. Dat moet echt anders.'

Felle politieke klimaat

Hij verbaast zich overigens over het felle politieke klimaat en debat in Den Haag. In verkiezingstijd wordt er vooral op social media erg op de man gespeeld. Hoe hij dat tij gaat keren? 'Door zelf het goede voorbeeld te geven', aldus Çatalpinar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!