Heleen Weening stopt als directeur Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Heleen Weening
Heleen Weening © Den Haag FM
DEN HAAG - Directeur Heleen Weening vertrekt bij Duurzaam Den Haag, waar ze acht jaar lang aan het roer stond. Per 1 juni legt ze haar functie neer als directeur-bestuurder van Stichting Duurzaam Den Haag en het Klimaatfonds.
Vanaf 2014 is Weening hét gezicht van Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds. Weening stond aan de basis van de Haagse Krach beweging in de stad, geloof in burgerkracht en het ruim baan geven eraan om de stad duurzamer te maken.
Tijd voor ander leiderschap, vindt Weening zelf. 'De organisatie is nu in rustig vaarwater beland, terwijl ik juist een directeur ben die graag golven maakt. Daarom is er nu een ander type directeur nodig. Iemand die in staat is in het huidige momentum kansen te grijpen om duurzaamheid in Den Haag een ‘boost’ te geven en de organisatie verder te versterken en uit te bouwen.'

Eigen adviesbureau

Weening heeft nog geen concrete plannen voor na juni. Zij wil graag haar hart volgen: 'Ik wil helpen menselijkheid te ontwikkelen in de politiek en in het openbaar bestuur. Misschien wel in de vorm van een eigen adviesbureau. Ook vanuit mijn werk voor Duurzaam Den Haag zie ik dat daar behoefte aan is.'
Eind mei zal Weening officieel afscheid nemen. Onder leiding van de Raad van Toezicht wordt gezocht naar een ambitieuze en gedreven directeur-bestuurder die de bestaande organisatie verder kan uitbouwen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!