Langzamer rijden door Weimarstraat: drempels aangelegd

Drempels in Weimarstraat
Drempels in Weimarstraat © Jurriaan Bobbel / Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De werkzaamheden voor een veiligere Weimarstraat tussen de Beeklaan en de Valkenboslaan zijn klaar. Bij de kruisingen van de Weimarstraat zijn drempels gemaakt als vervanging van tijdelijke maatregelen. Automobilisten worden minder uitgenodigd hard te rijden en het vergroot de verkeersveiligheid.
In de Weimarstraat waren eerder al tijdelijke verkeersmaatregelen genomen, zoals drempels. Na allerlei onderzoeken zijn er definitieve drempels in de weg gemaakt. 'Mooi dat we op deze manier het autoverkeer ontmoedigen hard te rijden. Daarmee wordt de Weimarstraat weer een prettige plek om in te wonen, te werken en veel verkeersveiliger', stelt verkeerswethouder Robert van Asten (D66).
De volgende stap is om verdere gesprekken te houden met inwoners en ondernemers. Het ultieme doel is tot een ontwerp te komen om voor te leggen aan de gemeenteraad. Gedacht moet dan worden aan eenrichtingsverkeer in de toekomst of versmalling van de straat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!