Hart voor Den Haag: 'Meer parkeerplekken nodig in Transvaal'

'Ongebruikte parkeergarage onder Wijkpark Transvaal moet open'
'Ongebruikte parkeergarage onder Wijkpark Transvaal moet open' © Hart voor Den Haag/Groep de Mos
DEN HAAG - In en rondom Transvaal moeten er meer parkeerplekken komen. Dat vinden enkele bewoners en ondernemers uit Transvaal, die daarin worden gesteund door Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Onder andere op de locatie van Karwei ziet de buurt kansen om de parkeerdruk te verlagen. De groep demonstreerde zaterdag voor meer parkeerplaatsen in de wijk.
Reden voor de zoektocht naar parkeerplaatsen is de bestaande parkeerdruk, mede veroorzaakt door overbewoning. Maar bewoners, ondernemers en Hart voor Den Haag vrezen een nóg hogere parkeerdruk, omdat er meer ruimte moet komen voor tramlijn 6. Deze lijn wordt verbreed, omdat hierop bredere trams moeten rijden.
Hart voor Den Haag denkt op andere plekken in en rond Transvaal nog honderden parkeerplekken te vinden. Naast de locatie van Karwei, ziet lijsttrekker Richard de Mos ook kansen door het nabijgelegen Van der Vennepark open te gooien. Maar volgens de gemeente kan dat niet: vanwege de bouw en installaties is dit niet geschikt als openbare garage, maar alleen als stallingsgarage. Daarbijkomend probleem is dat de bezettingsgraad hier al bijna 100 procent is. Nog een ander voorstel van De Mos: op de dagen dat de Haagse Markt gesloten is, zou deze garage gebruikt moeten kunnen worden door de wijkbewoners, vindt de partij.

'Hoefkade en Paul Krugerlaan als rode lopers naar Haagse Markt'

'Wij steunen als bewoners en ondernemers de zoektocht van De Mos naar extra parkeerplekken', zegt wijkbewoner Derwisj Maddoe. De Mos: 'We kijken waar we parkeerplaatsterrassenkunnen realiseren voor in de zomermaanden. De verbreding van tramlijn 6 mag niet tot het verlies aan parkeerplaatsen leiden. Daarnaast willen we de Hoefkade en Paul Krugerlaan als rode lopers gebruiken naar de Haagse Markt.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!