Aanhouding op het Buitenhof loopt uit de hand: politie zet taser, wapenstok en politiehond in

© Politie Den Haag
DEN HAAG - Drie mannen en een vrouw zijn dit weekend aangehouden bij een fastfoodrestaurant op het Buitenhof. Dat meldt de politie. De groep keerde zich tegen agenten nadat de politie een 51-jarige Hagenaar wilden aanhouden die een medewerker van het restaurant zou hebben mishandeld. Twee personen raakten gewond.
Kort voor middernacht kreeg de politie zaterdag de melding van een persoon die zich agressief gedroeg in het restaurant. Medewerkers zouden een groep hebben aangesproken omdat ze in het pand een zelf meegebrachte maaltijd wilden eten. Daaropvolgend kwam meermaals het verzoek om te vertrekken. 'De sfeer werd hierdoor grimmig', meldt de politie. Een van de personen werd agressief en mishandelde een medewerker.
Toen de agenten aankwamen bleek de rust nog niet te zijn teruggekeerd. 'Hij was verbaal agressief, wilde het restaurant weer in, maar werd door personen tegengehouden.' Bij de aanhouding van de 51-jarige man werden agenten geslagen en geschopt door de andere personen. 'Ook uitten zij grove beledigingen.' Agenten besloten de wapenstok te gebruiken, een van de personen zou daardoor 'mogelijk' een hoofdwond hebben opgelopen. Deze persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Taser

De 51-jarige verdachte keerde vervolgens terug naar de medewerker van het restaurant. Er volgde een nieuwe poging tot aanhouding waarbij de agent door de verdachte werd geduwd. Met behulp van een taser kon de man uiteindelijk worden aangehouden.
Ook een andere man uit de groep werd aangehouden. 'Hij bleef fysiek agressief richting naar agenten, terwijl hij meermaals luidkeels werd gevorderd om weg te gaan.' Deze verdachte werd bij zijn aanhouding gebeten door een politiehond en liep een bijtwond op, daarvoor is de persoon behandeld in het ziekenhuis.

Vier aanhoudingen

In totaal werden er vier personen aangehouden: drie mannen en een vrouw in de leeftijden van 47 tot 53 jaar uit Den Haag. 'De medewerkster van het fastfoodrestaurant deed aangifte van mishandeling. De betrokken agenten deden ook aangifte.' De politie doet onderzoek naar het incident, daarvoor maakt ze gebruik van beelden van bewakingscamera's en bodycams.
UPDATE 23-02-2022: De politie laat woensdagmiddag weten dat de verdachten zijn vrijgelaten in afwachting van behandeling van de zaak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!