Mauritshuis krijgt speciale postzegels voor 200-jarig jubileum

Mauritshuis krijgt speciale postzegels vanwege 200-jarig bestaan
Mauritshuis krijgt speciale postzegels vanwege 200-jarig bestaan © PostNL
DEN HAAG - De beroemde stillevens uit het Mauritshuis kunnen, in kleine vorm, zomaar bij jou in de bus vallen. Omdat het museum 200 jaar bestaat heeft PostNL een speciaal gemaakt postzegelvel met zes verschillende zegels uitgebracht.
Het eerste exemplaar werd vorige week overhandigd aan Martine Gosselink, directeur van het Mauritshuis. Vanaf vandaag zijn de zegels verkrijgbaar op de bekende plekken voor postzegels, ook zijn ze bij het museum te koop.
De zegels hebben een waarde 'Nederland 1', wat betekent dat een enkele zegel genoeg is voor het versturen van een brief. Het is de vierde keer dat het postbedrijf en het museum samen een zegelvel uitbrengen.

Gebaseerd op de schilderijen

De zegels zijn ontworpen door de Amsterdamse grafisch ontwerper Maud van Rossum. Schilderijen in het Mauritshuis waren de inspiratiebron voor de zegels.
De bloemstillevens op het postzegelvel zijn geschilderd door Jan Brueghel de Oude, Jacob de Gheyn II, Ambrosius Bosschaert de Oude, Balthasar van der Ast en Jan Davidsz de Heem.
De Mauritshuis-postzegels
De Mauritshuis-postzegels © PostNL

200-jarig jubileum

Door het jaar heen zal het Mauritshuis haar jubileum vieren. Mediapartner Omroep West weet dat er onder meer kunstwerken uit de wereldberoemde Frick Collection vanuit New York naar Den Haag komen.
Tot en met 6 juni is de tentoonstelling 'In Volle Bloei' met bloemstillevens uit verschillende collecties te bezoeken. De werken laten zien waarom het bloemstilleven een vlucht nam in de 17e eeuw. Ook zal het museum de wijken in gaan om, met allerlei activiteiten, haar jubileum met de stadsgenoten te vieren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!