Harde wind bemoeilijkt controle van dak ADO-stadion, onduidelijk waar thuiswedstrijd wordt gespeeld

Grote dakplaten van het ADO-stadion laten los door de harde wind
Grote dakplaten van het ADO-stadion laten los door de harde wind © Regio15
DEN HAAG - Het is nog niet duidelijk of ADO Den Haag de komende thuiswedstrijd tegen Telstar in het Cars Jeans Stadion kan spelen. Bij storm Eunice zijn er vrijdag delen van het dak gewaaid. Door de harde wind van de afgelopen is er nog geen mogelijkheid geweest om de schade goed te onderzoeken.
Een deel van het dak boven de Lex Schoenmaker- en Haaglandentribune raakte afgelopen vrijdag beschadigd door de storm. 'Helaas laten vooralsnog de weersomstandigheden het niet toe om de schade aan het dak gedegen te kunnen onderzoeken', meldt ADO maandagmiddag.
De club meldt dat er externe partijen zijn ingehuurd door de gemeente om onderzoek te doen naar de veiligheid van de dakconstructie en de losgewaaide dakplaten. Pas daarna volgt een besluit over de mogelijkheid tot het spelen van thuisduels in het stadion.
'We zijn erbij gebaat om dit onderzoek zo snel mogelijk te laten doen', vertelt een woordvoerder van de club bij mediapartner Omroep West. 'We zullen nu wat scenario's gaan uitschrijven voor de wedstrijd van vrijdag.' Vrijdag is Telstar de tegenstander van ADO Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!