Brand in restaurant aan Rijswijkseweg, twee gewonden en tien woningen ontruimd

Bij de brand in het restaurant aan de Rijswijkseweg kwam veel rook vrij
Bij de brand in het restaurant aan de Rijswijkseweg kwam veel rook vrij © Regio 15
DEN HAAG - Aan de Rijswijkseweg in Laak zijn maandagavond tien woningen ontruimd, bewoners worden in een tram opgevangen. Dit gebeurde na een felle brand in de keuken restaurant Strea. Twee personen zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal woningen is onbewoonbaar verklaard.
Het restaurant waar de brand woedde zit op de begane grond. Omdat het een ouder pand met veel houtwerk is wist de brand zich uit te breiden. 'Na veel sloopwerk wist de brandweer de brand in te sluiten en uit te maken', meldt de brandweer. De woningen boven het restaurant hebben forse schade opgelopen.
Bij de brand kwam veel rook vrij. Bewoners van boven- en naastgelegen woningen moesten daarom hun huis verlaten. Ze zijn opgevangen in een tram van HTM.
Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen mediapartner Omroep West te vermoeden dat niet alle geëvacueerde bewoners de nacht kunnen doorbrengen in hun eigen huis. Voor hen wordt - waar nodig - een vervangende slaapplek geregeld.
De brandweer rukte rond 21.00 uur uit naar het pand aan de Rijswijkseweg. Er zijn meerdere tankwagens ingezet om de brand te bestrijden.
Een aantal personen is ter plaatse door ambulancemedewerkers onderzocht of ze rook hebben ingeademd. Twee andere personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand in het restaurant is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!