Protestmars Extinction Rebellion vanwege rechtszaak tegen twee klimaatactivisten

Actie Extinction Rebellion bij ministerie van Economische Zaken
Actie Extinction Rebellion bij ministerie van Economische Zaken © Regio15
DEN HAAG - Extinction Rebellion gaat vanmiddag een protestmars lopen in Den Haag. Aanleiding is de vervolging van twee activisten, zij staan vandaag voor de rechter. 'De aandacht zou niet moeten uitgaan naar Sandra en Merijn maar naar de levensbedreigende klimaatcrisis', aldus de klimaatactivisten.
De groepering vreest voor hogere straffen krijgen omdat de klimaatactivisten in één dag worden vervolgd voor verschillende protesten. 'Het is een nieuwe stap in het criminaliseren van vreedzame burgers. Deze zaak is daarmee niet alleen relevant voor Extinction Rebellion, maar ook voor iedereen die zich vreedzaam inzet voor het klimaat', aldus dus klimaatgroep.
De twee activisten worden vervolgd voor demonstraties bij de Tweede Kamer, voor verschillende acties bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en voor een actie bij het Internationaal Stafhof.
Na de rechtszaak houdt Extinction Rebellion een protestmars langs de rechtbank en de Tweede Kamer. De demonstratie begint rond 13.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!