De Mos demonstreert bij Kamergebouw: 'Zonder geld geen taken'

Richard de Mos overhandigt pamflet aan Wybren van Haga (Groep Van Haga)
Richard de Mos overhandigt pamflet aan Wybren van Haga (Groep Van Haga) © Twitter Hart voor Den Haag
DEN HAAG - Voor de deur van de Tweede Kamer heeft Hart voor Den Haag/ Groep de Mos dinsdagochtend een korte demonstratie gehouden. De partij was daar om de landelijke politiek op te roepen beter op te komen voor het lokale belang. 'Zonder geld geen taken', viel op een spandoek te lezen.
Richard de Mos maakt zich zorgen over het sluiten van politiebureaus en ziekenhuizen en kortingen op het Gemeentefonds waardoor gemeenten minder geld hebben. 'Als gevolg van het Rijksbeleid moeten gemeenten voor het sluitend krijgen van hun begrotingen steeds vaker bezuinigen, de lokale lasten verhogen of zelfs beide varianten toepassen', vindt De Mos.
'Langzaam maar zeker zakken we daarbij door een ondergrens. Zo ook in Den Haag.' Mede daarom pleitte hij ervoor dat er meer geld naar de stad moet komen.

Pamflet

Bij het Kamergebouw aan de Bezuidenhoutseweg werden door partijleden pamfletten uitgedeeld waarin de partij onder meer stelt dat de stad niet meer nieuwkomers op kan vangen. Wat De Mos betreft wordt de wettelijke taakstelling voor het opvangen van statushouders geschrapt.
Daarnaast moet ook het Rijk werk maken van het oplossen van de huisvestingsproblematiek voor arbeidsmigranten. 'Hele Haagse wijken gaan gebukt onder overbewoning, hetgeen de leefbaarheid ernstig onder druk zet.'
De Mos demonstreert bij Kamergebouw
De Mos demonstreert bij Kamergebouw © Den Haag FM

Financiering lokale partijen

Ook deed De Mos een oproep voor gelijke rechten en plichten voor politieke partijen, zwoel landelijk als lokaal. 'Er moet dus een einde komen aan het feit dat landelijke partijen voor zichzelf jaarlijks miljoenen bij elkaar harken en dat lokalo’s het maar moeten uitzoeken.'
De Mos hekelt al langer het feit dat landelijke partijen subsidie krijgen, terwijl lokale partijen, waaronder Hart voor Den Haag, dat niet ontvangen.
Drie Kamerleden (Wybren van Haga van BVNL, Pieter Grinwis van de ChristenUnie en Khadija Arib van de PvdA) namen het pamflet in ontvangst.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!