Cabaretiers nemen je mee op tour in het Museumkwartier

Sjaak Bral
Sjaak Bral © Den Haag FM
DEN HAAG - Wil je de culturele uitingen in het Museumkwartier eens op een andere manier beleven? Dat kan met behulp van een audiotour, ingesproken door cabaretiers. Onder het motto 'Humor in Kunst', nemen onder meer Marco Lopes, Sjaak Bral, Kiki Schippers en Glodi Lugungu je dit jaar mee langs verschillende musea.
Het project is een initiatief van theater Diligentia. Volgens het theater laat humor je anders naar de wereld kijken, daarom koos ze ervoor om cabaretiers te vragen een audiotour te maken.
De eerste (pilot-)tour is te beluisteren in Escher in Het Paleis. Cabaretier Marco Lopes trapt daar het project af. In maart worden ook de routes van Sjaak Bral en Kiki Schippers toegevoegd. Met Bral op je oren kijk je met zijn blik naar het Haags Historisch Museum. De tour van Schippers gaat door De Mesdag Collectie, vlakbij het Museumkwartier.

Museum Bredius en Rijksmuseum De Gevangenpoort

Later dit jaar volgen ook audiotours in Museum Bredius en Rijksmuseum De Gevangenpoort. De artiesten die daaraan gekoppeld zijn worden later bekendgemaakt.
Alle tours zijn beperkt te beluisteren, ze blijven zes maanden online staan op humorinkunst.nl. Om de tour te kunnen beluisteren is een eigen telefoon, met oordopjes, nodig.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!