Elektriciteitshuisje bij Jutterskeet van Ome Jan verhuist mogelijk toch naar andere plek

Jan van der Veer van de Jutterskeet van Ome Jan op Kijkduin
Jan van der Veer van de Jutterskeet van Ome Jan op Kijkduin © Den Haag FM
DEN HAAG - Goed nieuws voor Jan van der Veer van de Jutterskeet van Ome Jan op Kijkduin. De werkzaamheden voor het transformatorhuisje, dat ineens midden in zijn aangelegde duin stond, zijn stilgelegd. Jan heeft maandag een gesprek gehad met de gemeente en netbeheerder Stedin.
Jan baalde behoorlijk toen er vorige week ineens een transformatorhuisje in 'zijn duin' stond. De kast was er neergezet voor de stroomvoorziening voor de strandtenten op het Zuiderstrand. Maar Jan wist van niks.
Al ruim twintig jaar is 'Ome Jan' een vertrouwd gezicht, net voor 'Strandslag 5' op Kijkduin. Jan van der Veer is strandjutter en verzamelt alles wat aanspoelt op het strand. Zijn jutterskeet is dan ook volledig gemaakt van op het strand gevonden voorwerpen. 'Ik heb het duin dat hier naast mijn keet ligt zelf aangelegd, samen met vrijwilligers en kinderen. Ik probeer er een mooi kunstwerk van te maken. En nu is er ineens, zonder enige vorm van communicatie, een groot, lelijk elektriciteitshuisje neergezet', vertelde Jan vorige week bij Den Haag FM.

Werkzaamheden stilgelegd

Na de aandacht voor dit verhaal ontstond er reuring over het transformatorhuisje en kreeg Jan een gesprek met de gemeente. 'Het is voorlopig stilgelegd. Ze gaan terug naar de tekentafel voor een nieuw plan, dat ze wel met mij en andere belanghebbenden gaan bespreken. Dus dat is goed nieuws', zegt Jan dinsdag in Bob Staat Op.
Maar het is nog de vraag of het transformatorhuisje echt weggaat, zegt Jan. Eerst moet er een andere plek voor gevonden worden. Toch heeft hij goede hoop. 'Ik verwacht dat het huisje weg moet. Of het moet wegstormen, haha.'

Andere locatie

Jan heeft ook al een idee voor een andere locatie. 'Er is een mooie fietsenstalling naast mijn jutterskeet, daar kan die mooi staan.' Hij hoopt dat het snel geregeld wordt. '1 maart begint het strandseizoen, dus ik hoop wel dat het dan klaar is. De strandtenten zitten ook te wachten op die extra stroom.'
Kijk hier de reportage die Den Haag FM maakte over het transformatorhuisje.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!