HMC en HagaZiekenhuis werken samen bij zorg voor hartpatiënten

HMC en HagaZiekenhuis intensiveren samenwerking cardiologische zorg in Den Haag
HMC en HagaZiekenhuis intensiveren samenwerking cardiologische zorg in Den Haag
DEN HAAG - Hartpatiënten kunnen voor alle cardiologische zorg voortaan ook in hun eigen stad terecht. Dat is mogelijk nu het HMC en het HagaZiekenhuis gaan samenwerken op het gebied van de cardiologische zorg voor patiënten in de regio.
Voor de huidige patiënten zal er niets veranderen. Zij zullen behandeld blijven worden door hun eigen cardioloog. Wanneer er specifieke of complexe zorg nodig is wordt het nu makkelijker om een patiënt door te verwijzen binnen de stadsgrenzen. 'Dat kan prettiger zijn voor de patiënt en hun naasten.'
Het HagaZiekenhuis zal de focus leggen op de hartchirurgie en ablaties (elektrofysiologie). HMC zal patiënten voor een hartoperatie ook naar het HagaZiekenhuis verwijzen. In zowel HMC en bij het HagaZiekenhuis zullen (acute) dotter- en stentbehandelingen en implantaties van pacemakers en ICD’s blijven plaatsvinden.

Kortere wachttijden

De bedoeling is dat door de samenwerking de wachttijden voor patiënten korter worden. Tegelijkertijd gaan de ziekenhuizen kennis uitwisselen. 'Omdat de cardiologen elkaar beter kennen, kunnen we makkelijker patiënten doorverwijzen. Ook profiteren we van elkaars expertise', zegt Ivo van der Bilt, cardioloog van het HagaZiekenhuis.
Daarnaast groeit door de samenwerking ook de keuzevrijheid voor patiënten. 'De hartzorg is zo dichtbij mogelijk aanwezig en patiënten profiteren van de expertise op een groot aantal hartaandoeningen in beide Haagse ziekenhuizen', zegt Robert Grauss, cardioloog van HMC.
HMC en HagaZiekenhuis intensiveren samenwerking cardiologische zorg in Den Haag
HMC en HagaZiekenhuis intensiveren samenwerking cardiologische zorg in Den Haag © Daniella van Bergen

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!