Kruisboog gevonden tijdens drugscontrole bij automobilist

De aangetroffen kruisboog
De aangetroffen kruisboog © politie
DEN HAAG - Agenten in de binnenstad keken vorige week vreemd op toen ze bij de controle van een weggebruiker een kruisboog vonden. De bestuurder van een voertuig was door de politie aangehouden omdat deze mogelijk onder invloed reed. Bij het afnemen van een drugstest zag een van de agenten een deel van de kruisboog uit een tas steken.
'Dit zag eruit of dit een automatisch wapen betrof', schrijven agenten op sociale media. Omdat de bestuurder vuurwapengevaarlijk kon zijn werd de procedure gevolgd om vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen. 'Later bleek het te gaan om een kruisboog.'
De verdachte werd aangehouden vanwege de kruisboog en voor het rijden onder invloed en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. In Nederland is het voor volwassenen toegestaan om een kruisboog te hebben, voor gebruik op eigen terrein. Bij het vervoeren van de boog mag deze niet direct klaar zijn voor gebruik.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!