Haagse jongeren geven raad: jongeren bij Den Haag FM in gesprek over verkiezingen

Stadsgesprek over corona
Stadsgesprek over corona © Den Haag FM
DEN HAAG - Kan ik veilig mezelf zijn in Den Haag? Welke kansen krijg ik als jonge starter in Den Haag? Voel ik me als jonge inwoner wel gezien door de Haagse lokale politiek? Deze en andere vragen komen op tafel tijdens het stadsgesprek ‘Haagse jongeren geven raad’, dat Den Haag FM op donderdag 3 maart organiseert en uitzendt vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui.
Onder leiding van presentatrice Nicolette Krul (Haags Bakkie) bespreken jonge Haagse inwoners met elkaar onderwerpen die, als het aan hen ligt, hoog op agenda van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen moeten staan. In vier panelgesprekken van steeds een halfuur wordt gesproken over verschillende onderwerpen.
Veilig jezelf zijn: Iedereen wil zich veilig kunnen voelen in Den Haag, ongeacht je identiteit, je seksuele geaardheid, kleur, religie, achtergrond. Maar kun je echt zonder gedoe over straat, wie je ook bent, hoe je je ook voelt?
Je leven als starter: Je begint. Aan een studie, een nieuwe job, een relatie, een huis. Maar heb je in Den Haag wel kans op een eerlijke start?
Ben jij skeer? Skeer. Straattaal voor: arm, of armoedig. Veel jongeren groeien op in armoede en dat heeft impact: op leren, werk vinden, gezondheid, welzijn. Wat moet er veranderen in Den Haag om dit probleem op te lossen?
Hoe hou jij het vol? Twee jaar zitten we nu in de corona-pandemie. Bij jonge mensen is de rek eruit. Velen zitten er mentaal doorheen. Wat moet er gebeuren om jonge mensen weer ‘aan’ te krijgen?’

Uitzending bijwonen?

Het stadsgesprek vindt donderdag 3 maart van 19.00 tot 21.00 uur plaats in Studio B in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Publiek is welkom bij de uitzending.
Den Haag FM zendt dit stadsgesprek op donderdag 3 maart tussen 19:00 en 21:00 uur live uit op het tv-kanaal en via een online stream op denhaagfm.nl en op omroepwest.nl.
Het stadsgesprek is mede mogelijk gemaakt door Stichting Luis in de Pels en Omroep West.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!