Pier op Scheveningen heeft dringend onderhoud nodig, binnen paar jaar niet meer veilig

De Pier op Scheveningen
De Pier op Scheveningen © Nine Köpfer (Unsplash
DEN HAAG - Wordt de Pier gesloten? Of komt er een herontwikkeling? Dat zijn vragen die volgens de gemeente besproken moeten worden nu blijkt dat de Pier binnen een paar jaar niet meer veilig is. Daarom gaat het stadsbestuur in gesprek met de eigenaar, ondernemers en bewoners.
'De Pier is nu nog constructief veilig', schrijft wethouder Anne Mulder (VVD) aan de gemeenteraad. De verwachting is echter dat bepaalde onderdelen van de Pier binnen een aantal jaar, in 2025, niet meer veilig zijn. Daarnaast heeft de eigenaar aangetoond dat de Pier 'zowel zijn economische als zijn technische levensduur heeft bereikt'.
Delen van de in 1961 gebouwde Pier zouden op korte termijn vervangen of gerepareerd moeten worden. Zo zijn betonnen onderdelen 'in zeer slechte staat', zoals voor de ingang en het eerste deel van het icoon. Ook de vloeren zijn flink aangetast. Volgens de gemeente is een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro nodig 'om de Pier in huidige vorm weer 50 jaar mee te laten gaan'.

'Cruciaal voor Scheveningen'

Volgens de gemeente is het bouwwerk van groot belang voor de stad. Dat komt mede omdat er in de afgelopen jaren geïnvesteerd in in de vernieuwing van de boulevard op Scheveningen. 'De Pier heeft een centrale positie aan de Scheveningse Kust en boulevard en is cruciaal voor de uitstraling van Scheveningen en een belangrijk icoon voor Den Haag.'

Investeringen

Om de komende jaren investeringen te kunnen doen wil de eigenaar duidelijkheid over wat er op de langere termijn mogelijk zou zijn. Ze willen investeren als het mogelijk is om meer functies aan de Pier toe te voegen en hem uit te breiden. Het herbouwen van de huidige Pier zou voor de eigenaar geen optie zijn omdat er dan niet genoeg geld mee verdiend kan worden
Daarom wil de gemeente in gesprek met de eigenaren over de toekomst van het Schevenings icoon. Er zal ook worden gesproken met bewoners en ondernemers in de buurt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!