Tweede leven voor Zuiderstrandtheater komt dichterbij, gemeente vindt geïnteresseerden voor herbouw

Zuiderstrandtheater
Zuiderstrandtheater © Sandra Uittenbogaart
DEN HAAG - De kans is groot dat het Zuiderstrandtheater een tweede leven zal krijgen. In een brief aan de gemeenteraad laat wethouder Anne Mulder (VVD) weten dat de opdracht voor herbouw van het theater is gegund aan cepezedprojects en Lagemaat. De komende maanden moeten de partijen definitief besluiten of ze de opdracht kunnen uitvoeren.
'Er is een onderzoeksfase gestart waarin de winnende partij de tijd krijgt om hun plan verder te onderzoeken en zekerheid te krijgen over de haalbaarheid', schrijft Mulder aan de gemeenteraad. De raad had in een motie van Peter Bos van de Haagse Stadspartij daar om gevraagd. Eind april moet definitief worden besloten of de opdracht wordt uitgevoerd. Dat is afhankelijk van de zekerheid van hergebruik van het theater.
Wanneer na de onderzoeksfase blijkt dat 'hergebruik daadwerkelijk op afzienbare tijd kan gaan plaatsvinden' moet het theater uiterlijk in december 2022 weg zijn van haar huidige plek. Als dat niet lukt zijn er 'financiële consequenties' voor cepezedprojects en Lagemaat. Wanneer er wordt besloten om de opdracht toch niet uit te voeren zal in april een tweede aanbesteding volgen.

De Zuid

Het theater moet aan het einde van dit jaar weg zijn van haar plek, omdat de grond op 1 januari 2023 moet worden overgedragen aan de ontwikkelcombinatie De Zuid. Zij wil woningen gaan bouwen op de locatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!