ADO - Telstar gaat niet door vanwege schade aan stadiondak

Grote dakplaten van het ADO-stadion laten los door de harde wind
Grote dakplaten van het ADO-stadion laten los door de harde wind © Regio15
DEN HAAG - De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar komende vrijdag wordt uitgesteld. Door storm Eunice was er afgelopen vrijdag een stuk dak van het stadion weggewaaid en daarom moest worden gecontroleerd of het gebouw wel veilig genoeg was. Uit een inspectie van de gemeente Den Haag en de brandweer blijkt dat er geen wedstrijd van ADO in eigen huis kan plaatsvinden.
Er is op korte termijn geen andere accommodatie beschikbaar. Na overleg met de KNVB is besloten om de wedstrijd tussen beide clubs op een latere datum in te halen. Het is nog onbekend wanneer dat is, meldt mediapartner Omroep West.
Het stadion van AZ werd veelvuldig genoemd als alternatieve speellocatie, maar volgens ADO-directeur Edwin Reijntjes was dat geen optie. 'We hebben contact gehad, omdat ze daar in een soortgelijke situatie hebben gezeten', doelt hij op een voorval tweeënhalf jaar geleden. Toen stortte het dak bij de club uit Alkmaar tijdens een zomerstorm in en week AZ uit naar Den Haag voor de thuiswedstrijden. 'Maar AZ speelt op gras en heeft zondag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma staan. Dan wordt het veld te veel belast.'

Coronabesmettingen Eindhoven

Vorige week ging de wedstrijd van ADO ook al niet door. Tegenstander Eindhoven kampte net als ADO met coronabesmettingen in de selectie. Uiteindelijk werd vanwege de storm het hele programma in de eerste divisie eruit gegooid.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!