Vuurwerkfestival Scheveningen wordt vernieuwd met vuurwerk op vier locaties langs de kust

Vuurwerkfestival 2018
Vuurwerkfestival 2018 © Richard Mulder
DEN HAAG - Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen wordt dit jaar vernieuwd. In plaats van één plek waar het vuurwerk wordt afgestoken, wordt dat op vier plekken langs de kust gedaan. 'In de haven, bij de Keizerstraat, de Pier en het Zwarte Pad', zegt Martin Wörsdörfer, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen (VVS).
'We gaan het meer verspreiden zodat mensen op meerdere plekken kunnen genieten', zegt Wörsdörfer in Haags Bakkie. Daardoor worden de bezoekers beter over Scheveningen verspreid.
Volgens hem is dat ook fijn voor bijvoorbeeld ondernemers in de Keizerstraat. 'Die hebben daar meer baat bij.' Ondernemers kunnen er een eigen draai aan geven, aldus de nieuwe voorzitter. 'Op het Zwarte Pad kunnen ze bijvoorbeeld feesten geven.'

Droneshow

Dit jaar is de veertigste editie van het festival, die eerder door corona niet door kon gaan. Dit jaar zal er dan ook nog ouderwets vuurwerk zijn, maar er wordt gekeken naar nieuwe dingen. Volgens Wörsdörfer zal het vuurwerk de komende jaren wel blijven, maar wordt het afgebouwd. Daar komt wel iets voor in de plaats. 'We kijken naar drones', verklapt hij.
Het Vuurwerkfestival is dit jaar in de weekenden van 19 en 20 augustus en 26 en 27 augustus.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!