Demonstratie bij Russische ambassade om inval Oekraïne: 'We willen beschermen wat van ons is'

DEN HAAG - Zo'n twintig mensen demonstreren donderdag bij de Russische ambassade tegen de inval in Oekraïne. De mensen die bij het pand aan de Andries Bickerstraat staan hebben vlaggen en borden bij zich. Ook Karyna is er bij. 'Mijn vader is opgeroepen naar het oosten, mijn moeder blijft thuis. Niemand gaat weg, we gaan ons land verdedigen', vertelt ze tegen verslaggever Lieuwe van Slooten.
Karyna heeft geen contact met haar vader. 'Ik stuur hem geen berichtjes voor zijn eigen veiligheid. Ik weet niet wat wel of niet veilig is.' Ze is er kapot van dat Rusland vandaag Oekraïne binnen is gevallen. 'Ik ben overstuur, ik kan het nog steeds niet geloven. De mensen zijn bang maar ook vastberaden om tegen Rusland te vechten.'
Volgens Karyna is het goed dat de internationale gemeenschap helpt, maar de sancties kunnen strenger vindt ze. 'Het hele financiële systeem van Rusland platleggen zou fijn zijn, dan kunnen ze de oorlog niet meer financieren. En wapens leveren aan Oekraïne, zodat we ons kunnen verdedigen. We willen beschermen wat van ons is.'
De demonstratie was kort van tevoren aangekondigd, laat de gemeente weten. Ook het het Plein demonstreren er mensen tegen Rusland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!