Acht partijen debatteren bij Stichting Leergeld over kinderarmoede: live te zien bij Den Haag FM

Afbeelding: Stichting Leergeld
Afbeelding: Stichting Leergeld
DEN HAAG - Acht politieke partijen gaan donderdagavond met elkaar in de debat over kinderarmoede in Den Haag. Het verkiezingsdebat wordt georganiseerd door Stichting Leergeld en is tussen 19.30 en 21.30 uur live te zien op het tv-kanaal van Den Haag FM.
Stichting Leergeld bekommert zich om kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Ze regelen dingen zoals computers, fietsen, sportkleding en muziekinstrumenten, zodat ook die kinderen mee kunnen doen in de samenleving.
Volgens de stichting groeien in Den Haag zo'n 20.000 kinderen op in armoede. 'Dat is onacceptabel in een land als Nederland', zegt directeur Charlie Ortega in Haags Bakkie.

Armoede

Met eigen ogen ziet Ortega de armoede waarin sommige gezinnen leven. De stichting komt bij mensen thuis om spullen te brengen die zijn aangevraagd en daar zien ze schrijnende situaties. Bijvoorbeeld als ze een computer komen brengen. 'Dan komen we binnen en dan liggen er drie matrassen in die woning en that's it', zegt Ortega. 'Daar schrik je van. Hoe kan dat in deze tijd, in onze stad?
Daarom organiseert de stichting een verkiezingsdebat. 'Je moet investeren in die kinderen, anders wordt armoede generatie op generatie overgedragen. En je moet naar ze luisteren, wat hebben zij nodig de komende vier jaar?' Daar gaat het debat donderdagavond over.

Acht van de 21 partijen

In totaal doen er 21 partijen mee aan de verkiezingen. 'En er zijn maar twee partijen die iets over kinderarmoede zeggen. Daar zijn we best van geschrokken.'
Voor het debat moest de stichting een keuze maken wie ze zouden uitnodigen. Daar zijn acht partijen uitgekomen: Hart voor Den Haag, PvdA, D66, GroenLinks, CDA, ChristenUnie/SGP, Haagsche Stadspartij en de VVD. 'Dat was moeilijk.' Stichting Leergeld zegt bij de selectie te hebben gekeken naar verschillende punten, zoals diversiteit, de grootte van de partij en hun ideologie, wat ze partijen in hun programma's schrijven over armoede en wat ze de afgelopen jaren hebben laten zien.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!