Zoë, Noah en Mila zoeken woonruimte via Kamers met Aandacht: 'Het zijn geen probleemjongeren'

Foto ter illustratie: Kinga Cichewicz (Unsplash)
Foto ter illustratie: Kinga Cichewicz (Unsplash)
DEN HAAG - 'Een hobby van mij is koken en ik hou ervan om voor anderen te koken en samen te eten', dat schrijft Noah (20) op zijn profiel bij Kamers met Aandacht. De organisatie zoekt woonruimte voor jongeren die uit de jeugdzorg komen en nog niet alleen willen wonen. 'Het zijn geen probleemjongeren, maar jongeren die uit een probleemsituatie komen', vertelt Miranda van der Deijl van Kamers met Aandacht.
Sinds kort staan er op de site van Kamers met Aandacht profielen van jongeren die een kamer zoeken. Er staat een foto bij en ze vertellen iets over zichzelf. 'Overdag werk ik fulltime in de horeca. Dit vind ik echt heel leuk en doe ik met plezier. In mijn vrije tijd ga ik veel wandelen met Bowie en spendeer ik ook veel tijd met vrienden', schrijft Zoë (21).
Door de jongeren letterlijk een gezicht te geven hoopt de organisatie ze nog beter te matchen met een huisbaas. Kamers met Aandacht is begonnen voor jongeren (tussen de 18 en 23 jaar) uit de jeugdzorg die rond hun achttiende op zichzelf moeten gaan wonen. Maar dat is niet voor iedere jongere weggelegd. 'Dan kwamen ze op straat terecht of gingen couchsurfen, de ene week bij de ene vriend, de andere week bij de andere. Het zijn jongeren die weinig vangnet hebben', zegt Van der Deijl in Haags Bakkie.

Nieuwe kamers gezocht

Hagenaars die een kamer over hebben en het leuk vinden om een jongere in huis te nemen kunnen zich aanmelden. Op de website zijn nu ook de aangeboden kamers te vinden. Er zijn gelukkig veel mensen in Den Haag en Haaglanden die een jongere in huis willen nemen, aldus Van der Deijl. 'Er zijn veel mensen die een groot huis hebben en vinden dat ze in tijden van de wooncrisis daar iets in moeten betekenen.' Van der Deijl benadrukt wel dat ze nog steeds op zoek zijn naar kamers.
Op de website van Kamers met Aandacht vind je meer informatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!