ADO Den Haag definitief gered, ook rechter akkoord met overname

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - ADO Den Haag is gered en komt definitief in handen van het internationale voetbalconcern Bolt Football Holdings. Dat meldt mediapartner Omroep West. De rechter heeft vrijdagochtend een uitspraak gedaan waarmee de laatste obstakels zijn weggenomen. Hij heeft het akkoord goedgekeurd dat in januari met de ongeveer 140 schuldeisers is bereikt. Voor de aanstaande eigenaar was deze bekrachtiging van het schuldsaneringsplan een van de voorwaarden om te blijven meedoen.
De tweede voorwaarde had betrekking op de licentiecommissie van de KNVB. Bolt wilde zekerheid hebben dat ze wordt toegelaten tot de Nederlandse voetbalcompetitie. Maandag kwam hiervoor groen licht, schrijft Omroep West.
Tot nog toe leek het Spaanse Globalon Football Holdings de nieuwe eigenaar van ADO te worden. Globalon is een dochter van het Amerikaanse sportconcern Bolt. Om praktische redenen is op het allerlaatste moment besloten om Bolt de overnamepartij te laten zijn.

Meerdere partijen

De reden is dat Globalon een consortium is van meerdere personen en partijen in verschillende landen. De licentiecommissie van de KNVB wilde van al deze betrokkenen de financiële gangen laten nagaan.
Dit zou te veel tijd kosten. Die tijd was er niet. De Amerikaanse topman David Blitzer van Bolt besloot daarom dat niet Globalon, maar Bolt met ADO in zee gaat.

Verzet van Chinese eigenaar

ADO is nu nog in handen van de Chinese eigenaar United Vansen Sports (UVS). Deze heeft zich tot op het laatste moment tegen de overname door Globalon/Bolt verzet.
Dit heeft niet geholpen. De aandelen van UVS zullen nu worden ingetrokken. Er worden nieuwe aandelen uitgegeven die naar Bolt gaan. De zaken met de schuldeisers worden op korte termijn afgehandeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!