Hagenaars met Ooievaarspas krijgen gratis mondkapjes en zelftesten thuisgestuurd

© Unsplash
DEN HAAG - Bij inwoners met een laag inkomen vallen volgende week gratis zelftesten en mondkapjes op de mat. De gemeente verstuurt vanaf vrijdag zes mondkapjes en zes testen naar bijvoorbeeld mensen met de Ooievaarspas. Een zelftest kost in de winkel al gauw zo'n vier euro.
Vanaf vrijdag gaan de nieuwe versoepelingen in, mondkapjes zijn vanaf nu alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op vliegvelden. Die maatregel geldt nog zodat kwetsbare mensen veilig kunnen reizen, aldus de gemeente. 'Uiteraard kunnen inwoners ook mondkapjes dragen op plekken waar dat niet verplicht is. Bijvoorbeeld op plekken waar het druk is.'
Het inpakken van de testen en mondkapjes wordt gedaan door Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Daar werken mensen die lang werkloos waren of een handicap hebben.
Sinds dinsdag zijn de werknemers druk bezig met het inpakken van ongeveer 500.000 testen en mondkapjes. Eerder deze maand werden er al 100.000 testen in de stad uitgedeeld door het Armoedefonds.
© gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!