Regenboogvlag bij Huijgenspark opnieuw vernield

© PxHere
DEN HAAG - De regenboogvlag bij het Huijgenspark is in de nacht van zaterdag op zondag kapot gemaakt. Afgelopen vrijdag was deze vlag terug geplaatst, nadat deze enkele weken geleden al door onbekende personen was gestolen.
De vlag is op initiatief van buurtbewoners opgehangen om aandacht te vragen voor een inclusieve Stationsbuurt. Raadslid Marije Mostert spreekt op Twitter haar boosheid uit over het incident en pleit voor het opnieuw plaatsen van de vlag. 'When they go low, we go high'.
COC Haaglanden, de belangenvereniging van de LGBTQ+-gemeenschap spreekt zich ook uit over de gebeurtenis. 'Dit is precies waarom symbolen belangrijk zijn: een kleurrijke vlag is kennelijk al teveel voor sommige mensen. Wij gaan zorgen dat er zo snel mogelijk nóg een nieuwe komt.'
'Dit is ziekelijk en treurig. Laag niveau!', reageert iemand. 'Ik zeg: we hangen er gewoon drie nieuwe voor terug', zegt kandidaad-raadslid voor D66 Tália Cliteur op Twitter.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!