Winkelcentrum Loosduinen wordt opgeknapt: 'Aanblik van winkelstraten vraagt om actie'

Wethouder Bruines, Yvette Schmale en Carolien Willenborg (BIZ Loosduinen) en Pjer Wijsman (commissie Loosduinen)
Wethouder Bruines, Yvette Schmale en Carolien Willenborg (BIZ Loosduinen) en Pjer Wijsman (commissie Loosduinen) © Jurriaan Brobbel
DEN HAAG - De gemeente stelt bijna een miljoen euro beschikbaar voor het opknappen van winkelcentrum Loosduinen. 'Het is belangrijk om snel te beginnen. De aanblik van de winkelstraten vraagt om actie', zegt D66-wethouder Saskia Bruines (economie).
Volgens de gemeente heeft het winkelcentrum serieuze problemen, er wordt minder gewinkeld en de kwaliteit blijft achter. Bewoners en winkeliers vinden het winkelcentrum niet aantrekkelijk, aldus de gemeente. De ondernemersvereniging is blij dat er wat aan gedaan wordt. 'Als ondernemers werken wij aan het creëren van een mooie ontmoetingsplek met veel levendigheid en gezelligheid. Iets waar dit prachtige plein al jaren op wacht', zegt Yvette Schmale van ondernemersvereniging BIZ Loosduinen.
Met de komst van diverse nieuwbouwprojecten vindt de gemeente dat er snel wat moet gebeuren aan het winkelcentrum. 'Dit is hét moment om nieuwe bewoners aan het centrum te binden', vindt Bruines. Voor het plan is volgens de gemeente overlegt met winkeliers, eigenaren en anderen betrokkenen, zoals de commissie Loosduinen en de BIZ Winkelcentrum Loosduinen.

Plannen

Voor het opknappen van het winkelcentrum wordt er beginnen met het verbeteren van luifels en gevels. Op het Loosduinse Hoofdplein komt er meer ruimte voor terrassen en een speeltoestel voor kinderen. Ook de entree-bieden kunnen mooier, zoals de uiteinden van de Loosduinse Hoofdstraat en de Arnold Spoelstraat. Ook is er overleg met de eigenaren van parkeerterreinen om de toegangen beter zichtbaar en aantrekkelijker te maken.
De gemeente hoopt dat de opknapbeurt leidt tot investeringen. 'Dan kan de volgende stap worden gezet om vastgoedontwikkelingen mogelijk te maken die passen bij het centrum van Loosduinen, waarbij ook de bestaande winkels voordeel hebben', schrijft de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!