Verkeersregelaars Escamplaan blijven nog vier weken langer bij pollers staan

Poller Escamplaan
Poller Escamplaan © Regio15
DEN HAAG - De verkeersregelaars op de Escamplaan blijven zeker nog vier weken staan bij de pollers. In januari zei de gemeente nog dat de verkeersregelaars over een maand zouden vertrekken.
Toch blijven de verkeersregelaars nog even staan. De gemeente laat weten dat er sinds afgelopen week knipperborden zijn neergezet op de Escamplaan. 'Deze moeten de automobilist nog meer bewust maken van de aanwezigheid van de pollers. De situatie wordt de komende tijd nauwgezet gemonitord', laat een woordvoerder weten.
Vorig jaar werd de Escamplaan naast het HagaZiekenhuis anders ingericht. Bussen en ambulances kunnen nog doorrijden maar automobilisten kunnen niet rechtdoor. Bezoekers van het ziekenhuis kunnen vanaf zowel de centrumkant als de Dedemsvaartweg de Escamplaan op om vervolgens de parkeergarage van het ziekenhuis in te gaan, of naar de Spoedeisende Hulp te rijden.

Dertig botsingen

Maar die nieuwe verkeerssituatie was niet voor iedereen duidelijk. Sinds vorig jaar zomer botsten zo'n dertig auto's op het bewegende paaltje. Op een gegeven moment werden er verkeersregelaars neergezet om botsingen te voorkomen. Ook kwamen er grotere waarschuwingsborden.
Tijdens een debat over de situatie, vorige maand, liet wethouder Robert van Asten (D66) weten dat de Escamplaan anders wordt ingericht. De poller heeft inmiddels al een 'fluorescerende kap' die ervoor moet zorgen dat hij beter zichtbaar is. Ook komen er meer borden, waarschuwingslichten en waarschuwingen op het wegdek. 'We gaan er alles aan doen om de intentiewaarde nog meer te verhogen', zei Van Asten toen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!