Strandtenten weer open, maar niet allemaal door bergen stormzand

Het is flink scheppen bij strandtent De Staat
Het is flink scheppen bij strandtent De Staat
DEN HAAG - Bij de heropening van de strandtenten is het nog niet overal vol huis. Sommige strandtenten kampen nog steeds met de gevolgen van de drie stormen van de afgelopen tijd. Zo zijn ze bij strandtent De Staat nog druk het zand aan het wegscheppen.
'We hadden wel een schutting neergezet tegen de storm, maar daar is het zand overheen gewaaid', zegt eigenaar Jeroen Kuiper. 'Omdat het op het terras ligt, kunnen we dat met een shovel niet zomaar wegschuiven. Het moet dus ouderwets met een schep en kruiwagen gebeuren.' Bij De Staat hopen ze over ongeveer een week klaar te zijn met de opruimwerkzaamheden.
Even verderop zit strandtent De Kwartel. Daar zijn ze wel op tijd klaar voor de heropening. 'Vanmorgen om negen uur gingen we open en stonden er al mensen. We zijn er echt heel blij mee', zegt eigenaar Sabrina van der Vloed. 'Het geeft mij het gevoel dat de lente weer is begonnen', zegt een van de gasten.

Pech of geluk

Het is opvallend dat de ene strandtent de stormschade al wel te boven is gekomen en de andere nog niet. Zo ver liggen de twee strandtenten niet van elkaar vandaan. Volgens Van der Vloed ligt het vooral aan het harde werken van haar werknemers. ‘We hebben gewoon een heel goed team.’
Bij De Staat denken ze dat het vooral aan het lot ligt. ‘De een heeft pech, de ander nog meer en weer iemand anders heeft geluk. We houden in ieder geval de moed er in.’

Pier 32

Die moed houden ze er ook in bij Pier 32. De strandtent stortte door de valwinden van een van de stormen helemaal in elkaar. Het weerhoudt eigenaar Janneau Meijer er niet van om met een nieuw paviljoen te komen. Daarvan hoopt hij met Pasen de deuren te openen.
]

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!