Lekke band of ketting los? Repareer je fiets bij de eerste fietsreparatiezuil

Ide Schelling en wethouder Robert van Asten
Ide Schelling en wethouder Robert van Asten © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Zit je zadel los, heb je een gebroken ketting of is je band lek tijdens het fietsen rond Meijendel? In de duinen op de Pompstationsweg staat de eerste fietsreparatiezuil. Je kunt hier terecht bij pech onderweg in Meijendel.
De zuil heeft verschillend fietsgereedschap: je kunt er kleine reparaties mee uitvoeren, zoals een zadel vastzetten, een gebroken ketting maken of een band plakken. Er is ook een bandenpomp als de banden wat extra lucht nodig hebben.
Wethouder Robert van Asten (D66) en beroepswielrenner Ide Schelling namen de zuil woensdag in gebruik.

Idee kwam van Haagse fietsambassadeur

Schelling is de Haagse fietsambassadeur en rijdt voor Team BORA-hansgrohe. Hij was ook degene die bij de gemeente met het idee kwam voor de reparatiezuil.
Schelling: 'Niets is zo vervelend als pech als je lekker aan het fietsen bent. En hier in de duinen vind je geen fietsenmaker. Ik ken de reparatiezuil van andere fietstochten. Super dat we er nu ook één in Den Haag hebben.'

Gemeente overweegt om meer fietsreparatiezuilen te plaatsen

Ook wethouder Van Asten is blij met de fietsreparatiezuil. 'Met allerlei fietsvoorzieningen willen we het voor fietsers nog makkelijker maken om de fiets te pakken. Zo’n fietsreparatiezuil hoort daar ook bij.'
Als deze eerste fietsreparatiezuil goed bevalt, overweegt de gemeente om er meer te plaatsen.

Fietsknooppunt 39 langs Noordzeeroute

De zuil is te vinden vlakbij fietsknooppunt 39 langs de Noordzeeroute.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!