Cabaretier Sjaak Bral en acteur Bas Muijs ambassadeurs Invictus Games: 'Eervol'

De Haagse ambassadeurs van de Invictus Games 2022. Renske van Beek ontbreekt op deze foto vanwege haar voorbereidingen op de Paralympische Winterspelen in Beijing
De Haagse ambassadeurs van de Invictus Games 2022. Renske van Beek ontbreekt op deze foto vanwege haar voorbereidingen op de Paralympische Winterspelen in Beijing © Valerie Kuypers
DEN HAAG - Sjaak Bral en Bas Muijs zijn twee van de vijf bekende Haagse ambassadeurs van de Invictus Games, die van 16 tot en met 22 april in de stad zullen plaatsvinden. Hun doel is om zoveel mogelijk Hagenaars te informeren en enthousiasmeren over het evenement, waarbij 500 fysiek en mentaal gewonde militairen uit 20 landen de sportieve strijd met elkaar aangaan.
Ondanks hun handicap kunnen de militairen vaak nog veel, zoals op hoog niveau sporten. De kracht van sport moet er tijdens de Invictus Games voor zorgen dat zij gestimuleerd worden in het herstel. ‘Maar het is bovenal een evenement dat als doel heeft breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben‘, laat de gemeente weten.
Politieagent Thessa van de politiedocumentaire Bureau Hofstad, professioneel honkbalspeler Kalian Sams en Paralympisch snowboarder Renske van Beek maken het team van ambassadeurs compleet. Samen zetten zij zich in om de verhalen achter de deelnemers en het evenement onder de aandacht te brengen. Sjaak Bral: ‘De Invictus Games zijn voor mij het bewijs dat wij allemaal, ieder op z’n eigen manier, iets bijzonders kunnen betekenen. Voor onszelf, maar vooral voor een ander. Eervol dat ik een steentje mag bijdragen aan dit geweldige evenement.’

Activiteiten

Vanaf 16 april vormt het Zuiderpark een week lang het evenemententerrein van de Invictus Games. Bezoekers kunnen luisteren naar muzikale optredens, maar ook voor de sportieveling is er genoeg te beleven: boulderen, abseilen, boogschieten en BMX’en staan op het programma. Verschillende sportbonden laten bezoekers kennis maken met hun sport en op het tijdelijke Cruyff Court worden sporten voor mensen met een beperking aangeboden.
Het evenemententerrein is gratis te bezoeken. Voor het bezoeken van een wedstrijd zijn tegen betaling toegangskaarten beschikbaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!