Kijk terug: het verkiezingsgesprek 'Haagse jongeren geven raad' bij Den Haag FM

Presentatrice van 'Haagse jongeren geven raad' Nicolette Krul
Presentatrice van 'Haagse jongeren geven raad' Nicolette Krul
DEN HAAG - Kan ik veilig mezelf zijn in de stad? Krijg ik als starter eerlijke kansen? En hoe is het gesteld met de mentale gezondheidszorg in Den Haag? Deze en meer vragen komen donderdag 3 maart aan bod bij Den Haag FM in het stadsgesprek 'Haagse jongeren geven raad', waar jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met politieke partijen in gesprek gaan over wat zij belangrijk vinden.
Onder leiding van presentatrice Nicolette Krul (Haags Bakkie) bespreken jonge Haagse inwoners de onderwerpen die volgens hen hoog op de agenda van politieke partijen moeten staan. Samen met (kandidaat-)raadsleden bediscussiëren ze de dingen die voor hen écht tellen en in hoeverre zij zich voelen gezien in de lokale politiek.
De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens Haagse jongeren geven raad:
Leven als een starter: Je begint. Aan een studie, een nieuwe job, een relatie, een huis. Maar heb je in Den Haag wel kans op een eerlijke start?
Kansen(on)gelijkheid: Veel jongeren groeien op in armoede en dat heeft impact: op leren, werk vinden, gezondheid, welzijn. Wat moet er veranderen in Den Haag om dit probleem op te lossen?
Veiligheid: Iedereen wil zich veilig kunnen voelen in Den Haag, ongeacht je identiteit, je seksuele geaardheid, kleur, religie, achtergrond. Maar kun je echt zonder gedoe over straat, wie je ook bent, hoe je je ook voelt?
Mentale gezondheid: Twee jaar zitten we nu in de corona-pandemie. Bij jonge mensen is de rek eruit. Velen zitten er mentaal doorheen. Wat moet er gebeuren om jonge mensen weer ‘aan’ te krijgen?’
'Haagse jongeren geven raad' wordt op donderdag 3 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur live uitgezonden via ons tv-kanaal en een online stream op onze app, website en YouTube:
<em>Vanwege een technisch probleem is het eerste kwartier van de uitzending helaas niet opgenomen.</em>

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!