Plezierjachten verwoest na grote brand bij jachtwerf Binckhorst

Jachtwerf op de Binckhorst afgebrand
Jachtwerf op de Binckhorst afgebrand © Regio15
DEN HAAG - Een loods met meer dan honderd plezierjachten in de Binckhorst is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een brand volledig verwoest. Niemand raakte bij de brand bij Jachtwerf De Haas gewond. Wel heeft de brandweer zaterdagochtend een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor mogelijke stankoverlast.
Volgens de politie lagen er 116 plezierboten opgeslagen in de loods aan de Binckhorstlaan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, meldt de woordvoerder. De brand is vrijdag- op zaterdagnacht even voor 2.30 uur geconstateerd. Na de brand waren er diverse knallen te horen. Volgens de brandweer kwamen deze door de opgeslagen gasflessen in de botenloods achter de Fokker Terminal, meldt mediapartner Omroep West.
De eerste prioriteit van de brandweer was om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende gebouwen. Dit is volgens de woordvoerder van de brand gelukt. De brand is inmiddels onder controle, maar het nablussen gaat zaterdagochtend nog zeker enkele uren duren. Een speciaal sloopbedrijf wordt ingezet om de brandweer toegang te geven tot de laatste brandhaarden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!