Paar duizend mensen maken gigantisch vredesteken tijdens demonstratie tegen oorlog in Oekraïne

DEN HAAG - Enkele honderden demonstranten hebben zich zaterdagmiddag op de Koekamp in Den Haag verzameld om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne. De bijeenkomst werd onder meer georganiseerd door de Partij voor de Dieren, de SP en een aantal vredesorganisaties. SP-leider Lilian Marijnissen was één van de aanwezige sprekers.
De demonstranten dragen kleding in de kleuren van de Oekraïense vlag en zwaaien met protestborden. Op het podium wordt Oekraïnse volksmuziek gespeeld. 'Stop de oorlog', luidt de boodschap eensgezind. Volgens de politie en de organisatie zijn er ongeveer 2.000 demonstranten aanwezigen, meldt mediapartner Omroep West.
Onder die aanwezigen bevinden zich onder meer Esther Ouwehand, partijleider voor de Partij voor de Dieren en Lilian Marijnissen van de SP. Marijnissen trapte de bijeenkomst af met een speech waarin ze opriep tot een de-escalatie en een wapenstilstand tussen de twee landen.

Gigantisch vredesteken

Nadat de bijeenkomst op de Koekamp is afgelopen, trekken de demonstranten richting het Malieveld. Daar wordt een gigantisch vredesteken gevormd. Om 14.20 uur is de demonstratie afgelopen en gaan de demonstranten weer huiswaarts.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!