Ruim 43.000 euro opgehaald bij benefietconcert voor Oekraïne

Benefietconcert voor Oekraïne in Amare
Benefietconcert voor Oekraïne in Amare © Robert van Asten
DEN HAAG - Het benefietconcert voor Oekraïne in Amare heeft ruim 43.000 euro opgeleverd. Dat heeft cultuurwethouder Robert van Asten (D66) bekendgemaakt. De volledige opbrengst van het concert van Amare, Residentie Orkest Den Haag, Koninklijk Conservatorium en Het Nationale Theater gaat naar Giro555 en is bedoeld om vluchtelingen hulp te bieden.
'Voor ons was het vanzelfsprekend: we moesten iets doen', zei directeur Jan Zoet van Amare. Het concert van Amare & Friends is onderdeel van de landelijke campagne 'Heart for Ukraine, Culture Supports Ukraine' van de culturele organisaties in Nederland. Het benefietconcert werd gehouden uit solidariteit met en steun voor het land waar momenteel oorlog woedt en het Russische leger steeds verder oprukt.
Op de kaartverkoop was het pay what you like-concept van toepassing, wat betekende dat de bezoeker zelf kon kiezen wat hij wil betalen. Deze bedragen varieerden tussen de vijf en vijfhonderd euro, waarvan uiteindelijk de gehele opbrengst naar Giro555 gaat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!