Van Escamp tot Scheveningen: deze verkiezingsdebatten kun je de komende week volgen in Den Haag

Verkiezingsdebat 2018
Verkiezingsdebat 2018
DEN HAAG - Weet jij al wat je gaat stemmen? En heb je al flyers van politieke partijen in de brievenbus gehad? De Haagse partijen voeren volop campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart. Er zijn al een paar debatten geweest, maar er staan er ook nog genoeg op de planning. Dus als je nog niet weet wat je gaat stemmen, kan je de komende week nog allerlei debatten volgen.

Maandag 7 maart

Slot politiek café Loosduinen

Onder leiding van Len Middelbeek, Hafida Akhlal en Tjebbe Boersma gaan prominente jongeren uit Loosduinen en vertegenwoordigers van politieke partijen met elkaar in discussie.
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: Monsterseweg 4

Verkiezingsdebat in Laak

Met medewerking van (bewoners)organisaties in Laak organiseert Wijkberaad Laakhavens een verkiezingsdebat.
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Laaktheater, Ferrandweg 4 T, Den Haag

Groot Lijsttrekkersdebat Escamp

Er staan veel veranderingen de komende jaren op de planning voor de wijken in Zuidwest zoals u weet. Bewoners hebben onder andere te maken met doorbraakplannen, sloop – nieuwbouw, armoede en jeugdoverlast. Het is duidelijk dat er flink moet worden geïnvesteerd in Zuidwest.
Tijd: inloop vanaf 18.00, aanvang debat 18.30 uur. Einde: 22.00 uur
Locatie: Sportcampus, Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 (houd voor navigatie nr.69 aan!) 2533 SR Den Haag
Aanmelden: wilt u aanwezig zijn bij het debat? Dat kan alleen als u een bevestigingsmail heeft van de organisatie. Stuur hiervoor een mail naar debat@zuidwestdh.nl met vermelding van uw naam en wijk.

Het Schilderswijk Correspondents Dinner 2022

Met veel zelfspot en humor nemen politici zichzelf en elkaar op de hak. Sjaak Bral is de presentator van het Schilderswijk Correspondents Dinner.
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: Theaterzaal van jeugdcentrum Samson, van Ostadestraat 225
Aanmelden: reserveer uw plek door een bericht te sturen met hoeveel deelnemers u aanwezig wenst te zijn voor woensdag 23 Februari naar info@stichtingbbis.nl. Kosten: 35 euro per deelnemer (inclusief eten, voor bewoners zelf is de avond gratis)

Dinsdag 8 maart

Het Grote Haagse Verkiezingsdebat

De drie grootste partijen gaan dinsdag in Nieuwspoort met elkaar in debat over drie grote thema's. Lijsttrekker Anne Mulder is geveld door corona en wordt vervangen door Kavita Parbhudayal. De toegang is gratis.
Tijd: 20.00 - 21.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: Nieuwspoort.

Jongvolwassenen gemeente verkiezingsdebat door de Haagsche Studenten Vereeniging

Tijdens dit debat wordt er gesproken over onderwerpen die spelen in gemeente Den Haag voor de leeftijdsgroep 18 tot 30 jaar. De hoofdonderwerpen zijn onderwijs, banenmarkt, woningnood, studentenstad, veiligheid en het openbaar vervoer.
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Burgemeester van Karnebeeklaan 3
Aanmelden: aanmelden is verplicht en kan op deze site.

Haags Pop Debat

'Natuurlijk spelen er allerlei belangrijke zaken voor de stad, maar wat wij willen weten is hoe Haagse politieke partijen denken over popmuziek, concerten, festivals en het nachtleven.
3voor12 Den Haag organiseert samen met PAARD het Haags Pop Debat 2022. De toegang is gratis maar je moet je wel aanmelden via de site van het PAARD. Er zijn beperkte zitplaatsen. Het debat wordt ook live gestreamd.
Tijd: 20.00 - 21.30 uur
Locatie: PAARD, Prinsegracht 12.

Woensdag 9 maart

Verkiezingsdebat Stichting Studeren en Werken op Maat

Betreft: Young Professionals met een afstand tot de arbeidsmarkt staan tijdens het debat centraal. Wonen, werk, wmo- voorzieningen en vrijetijdsinvullingen
Tijd: 12.00 - 13.30 uur
Locatie: digitaal via livestream (meer info volgt)

Lijsttrekkersdebat Mariahoeve

Betreft: een week voor de verkiezingen is er in Mariahoeve een lijsttrekkersdebat onder leiding van parlementair verslaggever Jos Heymans.
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: Robijnhorst 197

Haags Ondernemersdebat met lijsttrekkers

Betreft: Haags Ondernemersdebat met lijsttrekkers georganiseerd door MKB Den Haag, VNO-NCW regio Den Haag, Koninklijke Horeca afd. Den Haag, Stichting Binnenstad en Social Club Den Haag.
Tijd: 18:30 - 22:00 uur
Locatie: Amare. Adres: Spuiplein 150, 2511 DG Den Haag (enkel op uitnodiging)`

Vraag, overdenk, kies

In Theater De Nieuwe Regentes kunnen jongeren in gesprek met kandidaten voor de verkiezingen. Ook is er een korte voorstelling van jongeren en is vlogger YousToub aanwezig.
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Locatie: Theater De Nieuwe Regentes

Donderdag 10 maart

Den Haag 2 the next level, debat voor resultaatgerichte Hagenaars

Een debat in het kader van de komende Gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Burgers in tafelgesprekken met asp/Politici en Plenair Debat
Tijd: 17.00 - 22.00 uur
Locatie: Sportcentrum de Uithof Den Haag
Entree: vrijwillige bijdrage van 5 euro

Vrijdag 11 maart

De Grote Debat Show Scheveningen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Podium Aan Zee (partnerschap van YMCA en Popagenda Scheveningen) De Grote Debat Show Scheveningen. Politici van 12 partijen hebben hun deelname toegezegd. Bent u geïnteresseerd om deze avond bij te wonen? U bent van harte welkom. De entree is gratis en de bar is open! Meer info vind je hier.
Tijd: 20.00 - 22.15 uur
Locatie: De Oude Kerk, Keizerstraat 8

Zondag 13 maart

Lijsttrekkersdebat Den Haag FM en Omroep Den Haag

Tijdens dit laatste grote debat voor de gemeenteraadsverkiezingen, kruisen de lijsttrekkers nog een keer met elkaar de degens over de belangrijkste verkiezingsonderwerpen. Het debat wordt geleid door Ivar Lingen (Den Haag FM) en Jos Heymans (Omroep Den Haag).
Publiek is welkom om het debat bij te wonen. Het lijsttrekkersdebat wordt live uitgezonden (via het tv-kanaal van Den Haag FM en via een online stream op denhaagfm.nl(externe link)) vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Het debat is na afloop terug te kijken via denhaagfm.nl(externe link).
Tijd: 18.00 – 19.30 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek, Spui 68

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!