'Stop de oorlog in Oekraïne', demonstranten spreken steun uit bij Vredespaleis

Demonstranten bij Vredespaleis
Demonstranten bij Vredespaleis © Regio 15
DEN HAAG - 'Putin = Hitler', 'Stop de oorlog in Oekraïne' en 'Prevent Ukraine genocide', het zijn de teksten op de protestborden van demonstranten die maandagmiddag voor het Vredespaleis staan. Ze demonstreren daar tegen de oorlog in Oekraïne en de rol die Rusland daarin speelt.
In het Vredespaleis dient maandag voor het Internationaal Gerechtshof de zaak die Oekraïne heeft aangespannen. Rusland is daarbij niet aanwezig weet de NOS. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky nam de stap naar het hoogste gerechtshof van de Verenigde Naties met de vraag om Rusland te sommeren de invasie in zijn land te stoppen.
Dit weekend waren duizenden demonstranten in het centrum van de stad te vinden om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne. De bijeenkomst werd onder meer georganiseerd door de Partij voor de Dieren, de SP en een aantal vredesorganisaties.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!