Twee nieuwe fietsburgemeesters aan de slag in Den Haag

Remco de Rijk en Aya Achaboun zijn nieuwe fietsburgemeesters van Den Haag
Remco de Rijk en Aya Achaboun zijn nieuwe fietsburgemeesters van Den Haag © Valerie Kuypers | Bewerking Den Haag FM
DEN HAAG - Den Haag heeft sinds kort niet één, maar twee fietsburgemeesters die het rijden op de tweewieler zullen gaan promoten. Afgelopen vrijdag werd de 47-jarige Hagenaar Remco de Rijk beëdigd als nieuwe fietsburgemeester. De 17-jarige Aya Achaboun werd benoemd als eerste Junior Fietsburgemeester van Den Haag.
Achaboun werd door de jury verkozen tot Junior Fietsburgemeester. Ze zit zelf in 5 Gymnasium op het Hofstad Lyceum en zal in de functie Haagse kinderen en jongeren vertegenwoordigen op de fiets.
De Rijk is blij met zijn nieuwe taak en zijn nieuwe collega: 'De komende twee jaar ga ik mijn uiterste best doen om het fietsklimaat in Den Haag te verbeteren. Ik vind het hartstikke leuk dat ik dat samen kan doen met een Junior Fietsburgemeester. Ik heb op de voorloper van haar school gezeten dus dat moet helemaal goed komen.'
Aya Achaboun en Remco de Rijk worden door hun functie onderdeel van het netwerk van ngo BYCS waar meer dan 150 Fietsburgemeesters wereldwijd bij horen.
De beëdiging van De Rijk als nieuwe fietsburgemeester betekent ook het einde van het burgemeesterschap van Marcel Kleizen. De afgelopen jaren was hij fietsburgemeester in onze stad, hij was de eerste persoon in Den Haag die de functie mocht vervullen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!