Rol van de vrouw op Scheveningen staat centraal in nieuwe podcastserie

Tini den Heijer in Scheveningse klederdracht en Schevenings talent Patsy Kroonenberg
Tini den Heijer in Scheveningse klederdracht en Schevenings talent Patsy Kroonenberg © Arnaud Roelofsz
DEN HAAG - Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag lanceert cultuuranker Muzee een bijzonder podcastserie over vrouwen op Scheveningen. In Patsy’s Podcast staan bijzondere ontmoetingen centraal waarin wordt gesproken over de rol van de vrouw op Scheveningen.
Vissersvrouw Tini den Heijer is de eerste gast in de podcast die wordt gepresenteerd door actrice Patsy Kroonenberg. Den Heijer is voorzitter van het Vissersvrouwenkoor en lid van de Vrienden van Muzee. Zij neemt, met haar ervaring, Kroonenberg mee op haar zoektocht naar de wereld van de Scheveningse vrouw. Daarbij komt aan bod wat het betekent voor het gezinsleven terwijl je man op zee is, over het gemis en het hebben van aandacht voor elkaar.
Volgens de maker werd het een bijzonder gesprek tussen twee vrouwen van verschillende generaties. 'Persoonlijk heb ik er ook veel van geleerd', zegt Kroonenberg. 'We zijn tegenwoordig zo druk bezig met onze telefoons en delen alles met elkaar. Vroeger moest je wachten tot je man weer aan wal was voor je kon bijpraten. Dat zette me wel aan het denken.'

Vissersvrouw op de Boulevard

Kroonenberg is zelf ook geboren en getogen op Scheveningen, als klein meisje was ze altijd onder de indruk van het beeld van de Vissersvrouw op de Boulevard. 'Het straalt zoveel kracht uit. Maar ik wist eigenlijk niet dat de vissersvrouwen zo’n belangrijke rol hadden op Scheveningen.'
De podcast is te beluisteren via de website van Muzee Scheveningen.
© Arnaud Roelofsz

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!