Bouw 26 sociale huurwoningen in Transvaal begonnen: 'Een aanwinst voor Transvaal-Noord'

Start bouw woningen in Transvaal
Start bouw woningen in Transvaal © gemeente Den Haag
DEN HAAG - In Transvaal-Noord is begonnen met de bouw van 26 sociale huurappartementen in de Pretoriusstraat en Smitstraat. Wethouder Martijn Balster (PvdA, Wonen, Wijken en Welzijn) en Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Staedion) sloegen maandag de eerste paal in de grond. 'Een aanwinst voor Transvaal-Noord', zegt Van Herk.
In de straten zijn negentien woningen gesloopt om er nu 26 terug te zetten. 'Deze woningen zijn een mooie aanwinst voor Transvaal-Noord. De wijk krijgt hierdoor niet alleen een mooie uitstraling, maar het draagt ook bij aan de leefbaarheid in de wijk, waarbij we hopen dat bewoners ook meehelpen om de wijk netjes te houden', zegt Van Herk.
De woningen zijn bijna energieneutraal, dat betekent dat ze geïsoleerd zijn, warmtepompen hebben voor warmte en warm water, gasloos zijn en zonnepanelen krijgen. De woningen worden begin 2023 opgeleverd.

Woningnood

'De woningnood in onze stad is gigantisch. Daarom is onze ambitie het bouwen van 4.000 woningen per jaar, waarvan één op de drie een sociale huurwoning zou zijn. Begin 2023 zien we hier vele gelukkige gezichten: nieuwe bewoners die de sleutel in hun nieuwe woning mogen draaien. Een schitterende verbetering van Transvaal.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!