250 zangers en zangeressen gezocht voor grote strandopera van Festival Classique

© Anne Reitsma Fotografie
DEN HAAG - Heb je een goede stem en houd je van zingen? Dan is Festival Classique op zoek naar jou! Deze zomer wordt de grootste strandopera gehouden op het strand van Scheveningen. Daarvoor zoekt de organisatie 250 koorleden.
De opera die wordt opgevoerd is La Traviata van Verdi. 'Normaal duurt de opera tweeënhalf uur, maar nu 75 minuten', vertelt Marieke Hopman, artistiek leider, in Bob Staat Op.
Iedereen is welkom om in het koor te komen zingen. 'Maar het is fijn als je een beetje ervaring hebt met zingen of als je het graag doet. Want ze gaan echt Italiaanse teksten zingen. Als je denkt, mijn stem kan dit aan, dan zijn we hartstikke blij met je.'
Het bekende drinklied, Libiamo, ontbreekt natuurlijk niet:
La Traviata vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Alfredo, een jonge man van adel, en de courtisane Violetta. Giuseppe Verdi schreef het bekende werk in 1853. Regisseur Sybrand van der Werf maakte er een eigentijdse versie van voor deze speciale stranduitvoering van 75 minuten.

Mannen gezocht

Over het algemeen zijn het vooral vrouwen die graag zingen. Dus de mannen zijn wel een beetje in de minderheid, merkt de organisatie. 'We zijn altijd op zoek naar tenoren, bassen en baritons.'
De overige professionele rollen worden ingevuld in samenwerking met Dutch National Opera Academy en Theaterkoor Dario Fo.
Wie dit leuk vindt kan zich tot maandag 14 maart opgeven via de website van Festival Classique. Op 22 maart is er een proefdag voor de opera. De voorstellingen zijn op 9 en 10 juni.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!