Grote Markt kleurt groen voor viering St. Patrick’s Day

St. Patrick's Day op de Grote Markt in 2019
St. Patrick's Day op de Grote Markt in 2019 © Judith Zandwijk
DEN HAAG - De Grote Markt zal komende zondag weer groen gekleurd zijn voor de viering van St. Patrick’s Day. Op 13 maart zijn er Ierse dansgroepen en optredens van Ierse bands te zien en in de binnenstad zal een 30-koppige pipe band, met doedelzakspelers, rondmarcheren. Zij zullen een route lopen van de Grote Markt naar de Ierse pub O'Casey's.
Het is de tiende keer dat de viering van St. Patrick’s Day zal plaatsvinden in Den Haag en wordt om 12.00 uur afgetrapt door de ambassadeur van Ierland. St. Patrick’s Day is voor de Ieren een vergelijkbare feestdag, zoals Koningsdag dat voor ons is. Vorig jaar kon het evenement door de coronamaatregelen niet doorgaan.
St. Patrick's Day (Iers: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenkt.
Het St. Patricks Day Festival is de grootste viering van de feestdag buiten Ierland en wordt georganiseerd door Stichting Popdistrict in samenwerking met The Irish Club of the Netherlands en O'Casey's Irish Pub. In de pub zal ook op de officiële datum van de feestdag gezorgd worden voor een feestje.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!