Herinrichting Piet Heinplein is begonnen: bruggen en kademuren worden vervangen

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De komende maanden worden de kademuren en de bruggen rondom het Piet Heinplein vervangen. De werkzaamheden daarvoor werden woensdag afgetrapt door wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA). Ook wordt het gebied in zijn geheel opnieuw ingericht wat er voor moet zorgen dat de gracht onder het plein weer te zien is. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn een maand terug van start gegaan.
De oude kademuren en bruggen zijn aan vervanging toe omdat ze steunen op een houten fundering die op veel plaatsen aangetast is door een bacterie. Vanaf maart 2022 tot en met het najaar van 2023 zijn de Anna Paulownabrug, Elandbrug en kademuren rondom het Piet Heinplein aan de beurt.
Daarnaast wordt ook het plein zelf aangepakt. De overkapping over de gracht verdwijnt, waardoor water meer de ruimte krijgt. Tevens wordt het plein een gebied voor langzaam verkeer en een plek om te ontspannen.
'We maken de ruimte buiten in Den Haag continu aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. Het Piet Heinplein wordt een plek waar je straks lekker kan ontspannen en genieten. Een echte ontmoetingsplek langs en op het water', zegt Bredemeijer.

Omleidingen

Gedurende de werkzaamheden op en rond het plein moet er rekening worden gehouden met omleidingen. In de eerste fase, die nu van start is gegaan, is het gebied Piet Heinplein, Anna Paulownabrug en een deel van de Piet Heinstraat, Anna Paulownastraat en Kortenaerkade afgesloten.
Verkeer vanaf de Anna Paulownastraat naar de Hogewal, Prinsessewal of Elandstraat kan omrijden via Laan van Meerdervoort, Javastraat, Alexanderstraat, Mauritskade en Hogewal. Daarnaast zijn er omleidingen voor bestemmingsverkeer.
Woningen en bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Voor fietsers en voetgangers is het Piet Heinplein dicht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!