Vierde botsing dit jaar met 'horrorpoller' Escamplaan is een feit

Voor de vierde keer dit jaar botst een auto op de 'horrorpoller'
Voor de vierde keer dit jaar botst een auto op de 'horrorpoller' © Regio15
DEN HAAG - De beruchte 'horrorpoller' op de Escamplaan eist zijn vierde slachtoffer van het jaar. Op woensdagochtend botste auto nummer 35 op de bewegende paal. Hierbij is niemand gewond geraakt.
Sinds kort staan er borden met knipperlicht op de Escamplaan om bestuurders extra te waarschuwen; de gemeente wil deze nieuwe situatie nauwkeurig monitoren en laat daarom de aanwezige verkeersregelaars nog zeker tot eind maart staan. 'Deze borden moeten de automobilist nog meer bewust maken van de aanwezigheid van de pollers. De situatie wordt de komende tijd nauwgezet gemonitord', laat een woordvoerder weten.
Tijdens een debat over de situatie, vorige maand, liet wethouder Robert van Asten (D66) weten dat de Escamplaan anders wordt ingericht. De poller heeft inmiddels al een 'fluorescerende kap' die ervoor moet zorgen dat hij beter zichtbaar is. Ook komen er meer borden, waarschuwingslichten en waarschuwingen op het wegdek. 'We gaan er alles aan doen om de intentiewaarde nog meer te verhogen', zei Van Asten toen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!